Workshop aanbod 2016

The Living is een initiatief waar het delen van kennis over gezonde en gebalanceerde voeding centraal staat. The Living wil motiveren om meer zelf te koken, en handvatten bieden om dit makkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Vegetarisch en veganistisch koken kan voor sommigen een uitdaging zijn. Wij delen graag onze expertise op het gebied van specialistisch en lifestyle gerelateerd koken. Waar begin je? Welke ingrediënten gebruik je? Hoe kook je gebalanceerd en hoe maar je het vullend, voedend en ook nog superlekker?

The Living organiseert daarom maandelijkse workshops waar je kunt leren over verschillende kooktechnieken, ingrediënten en kennis die het jouw veel makkelijker gaat maken gezond en gebalanceerd te koken. Al onze workshops duren 2 -2,5 uur en kosten 25 euro. In elke workshop leer je op zijn minst drie leuke recepten variërend naar moeilijkheidsgraad. We zorgen ervoor dat workshops altijd zowel een toegankelijk, makkelijk en voordelig recept als een geavanceerder recept leert. Tijdens de workshops wordt er veel informatie gegeven over ingrediënten en technieken en maken we samen de recepten. Naast leerzaam is het natuurlijk ook heel gezellig! Na afloop krijg je al jouw zelfgemaakte producten mee naar huis en daarnaast krijg je voor elk recept prachtig geïllustreerde receptenkaarten mee naar huis zodat je zelf aan de slag kan!

Hieronder vindt je ons huidige aanbod aan workshops, in de agenda worden deze workshops geplanned maar ze zijn ook aan te vragen voor groepen tussen de 8-12 man. Voor grotere groepen is het ook mogelijk maar hiervoor moet er een andere ruimte en meer gereedschap georganiseerd worden, hiervoor kan een offerte worden aangevraagd op info@jointheliving.nl

Suiker en glutenvrij bakken Brownie, macroon en haverkoek. Info over suikervervangers, glutenvrij bakken.

In de workshop suikervrij en glutenvrij bakken leer je aan de hand van drie leuke recepten te werken met verschillende suikervervangers. Het leren over verschillende suikers staat op de voorgrond, daarnaast wordt er verteld over glutenvrij bakken. Je leert in deze workshop het recept van onze fameuze Super Brownie!

Veganistisch Bakken Brownie, Carrotcake, Granolabar. Info over veganisitsich bakken en suikervervangers.

In de workshop veganistisch bakken ligt de focus op bakken zonder dierlijke ingerdienten. Je leert de dierlijke elementen die normaal gesproken worden verwerkt in traditionele recepten te vervangen door plantaardige alternatieven. Aan de hand van drie recepten leer je de trucjes voor succesvol veganistisch bakken en leer je ook over suikervervangers. twee van de drie recepten die in deze workshop worden bereid zijn vrij van geraffineerde suikers. Let op! The Living gelooft in gezonde en pure voeding, hierdoor werken wij in deze workshop niet met margarine en tarwebloem. De recepten die hier worden geleerd zijn van hoge kwaliteit maar toch betaalbaar. Je leert in deze workshop het recept van onze fameuze Super Brownie!

Veganistische ‘zuivel’ Kaas, melk en room(frosting) maken met noten en zaden.

Veganistisch koken is een kunst op zich. In deze workshop leer je de ins- en outs van veganistische ‘zuivel’ en belangrijker, je leert ze helemaal zelf maken! We gaan aan de slag met noten en zaden om hiervan Kaas, melk en frosting te maken voor op je gebak. Je leert wat hierbij komt kijken en over verschillende plantaardige ingrediënten die jouw keukenrepertoire stevig uit gaan breiden.

Platbroden (vegan-friendly) Naan, pita, wraps en chaipatti: makkelijk en voordelig je eigen brood maken.

Leer in deze workshop zelf eenvoudig en goedkoop brood te maken voor jezelf en je gezin. Zelfgemaakte producten zijn gezonder en je weet precies wat er in gaat. Leer aan de hand van vier traditionele recepten te varieren met platbrood.

Gezonde Start (vegan-friendly) Granola, ontbijtmuffins, granolabars en juices, hoe eet je een gebalanceerd en gezond ontbijt, prepping en makkelijk maken van gezond eten. Geschikt voor grote groepen.

Ontbijt is belangrijk, en een gezond begin van de dag is goud waard. Daarom biedt The Living een workshop gezonde start! Ook een beetje omdat wij zelf geen ontbijt serveren, willen we jullie graag helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Deze workshop is uitermate geschikt voor grote groepen mensen. In de workshop leer je zelf je ontbijt te maken en gezonde lunch-snacks om energiek je dag door te komen. Je leert dit voor te bereiden zodat je voor heel de week goed voor jezelf kunt zorgen.

Conserveren & Fermenteren Inmaken van verschillende groentes uit drie verschillende keukens.

In deze workshop leer je over het inmaken en fermenteren van groenten. We maken 3 verschillende bijgerechten in een glazen pot. Van oudsher was het niet alleen noodzakelijk om groenten te conserven om de winter door te komen, het fermenteren van groenten heeft ook vele gezondheidsvoordelen. We maken Koreaanse Kim-chi, Arabische Torchi, en traditionele zuurkool.

Natuurlijke Cosmetica (vegan-friendly) Zeep, scrub en crème maken van biologische en natuurlijke producten.

Zelf je cosmetica maken is ook koken! Want als het niet goed is voor de binnenkant van je lichaam, is het ook niet heel goed voor de buitenkant. In deze workshop leer je zelf de basis van cosmetica artikelen maken. Aan de hand van drie recepten leer je over natuurlijke ingredienten die een positieve invloed hebben op je huid. Je leert een zeep, een scrub en een creme maken en mag zelf je parfum samenstellen!

Heb jij zelf een skill, of heb je iets te delen en kun je daar een mooi workshopprogramma voor in elkaar zetten? Het lijkt ons superleuk om iets voor je te betekenen en onze ruimte en tijd beschikbaar te stellen voor een leuk initiatief. Neem gerust contact met ons op!

Locatie

  • Asvest 8
    2611 PK Delft

Contact

    info@jointheliving.nl

Openingstijden

Di-Za 12.00u -20.00u
Zo-Ma Gesloten

Volg ons