De hypotheker kan helpen met het kopen van een huis

De hypotheker kan helpen met het kopen van een huis

28 september 2021 0 Door Ivo

Steeds vaker komt het ook in het nieuws, de woningmarkt. In Nederland is het al eventjes aan de gang, er zijn bijna geen huizen voor een schappelijke prijs te koop. Door al die stijgende huizenprijzen en een krimpend aanbod zitten veel mensen met hun handen in het haar. Een hypotheker kan gelukkig helpen in het begeleiden en advies bieden bij het kopen van een woning, ook als deze woning nog niet gevonden is. Zo kan je een hypotheek aan gaan en gelukkig staat de hypotheekrente 20 jaar vast

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je halsoverkop in een biedings slagveld terecht komt is het erg verstandig om eerst langs de hypotheker te gaan. Je kunt vrijblijvend bij een hypotheker langs voor advies. Een hypotheker is er om jou te helpen, hoe eerlijker je bent en hoe meer informatie je verstrekt (over je inkomen, BKR status en je spaarsaldo) hoe beter de hypotheker je kan helpen. Zo kan de vraag “hoeveel kan ik lenen” een stuk beter beantwoord worden omdat de hypotheker met al deze gegevens een accurate inschatting kan maken. Zo wordt er berekend wat jij bijvoorbeeld maximaal kan bieden op een woning. Mocht je dan je droomhuis tegenkomen, dan hoef je er niet nog even een nachtje over te slapen maar kun je per direct een goed bod doen. 

 

Steun door het verkrijgen van de juiste contacten

De hypotheker heeft dagelijks te maken met woningen en de huizenmarkt. Het is dus niet erg gek dat zij aardig wat connecties hebben opgebouwd in deze wereld. Zo kan een hypotheker je de weg wijzen door je te verbinden aan de juiste mensen. Zo kun je gekoppeld worden aan een goede en voornamelijk betrouwbare aankoopmakelaar. Met een aankoopmakelaar neemt je kans op het slagen in het verkrijgen van een woning aanzienlijk toe. De makelaar kent namelijk de markt door en door en kan gemakkelijk inschatten wat een goede en realistische prijs zal zijn om kans te maken tijdens het bieden op een woning. De meeste makelaars zijn namelijk ook taxateurs en kunnen een accurate taxatie doen van het huis. Zo wordt je behoed voor een roekeloos of onverantwoord bod en weet je zeker dat je alles rond kunt krijgen om je droomhuis binnen te slepen.