De PVC-vloeren trends van 2021

De PVC-vloeren trends van 2021

30 september 2021 0 Door Ivo

Vroeger was er weinig keus als het ging om het kiezen van een nieuwe vloer. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden. Steeds vaker nemen mensen dan ook pvc vloeren in huis en dat is niet voor niets. De vloeren van pvc zijn namelijk ideaal om te combineren met vloerverwarming en kunnen ook nog erg goed tegen een stootje, PVC-vloeren zijn namelijk ontzettend slijtvast en voelt nog eens iets zachter aan dan laminaat. Niet gek meer dat steeds meer mensen kiezen voor pvc boven een houten of stenen vloer. 

 

Lange en brede planken

Iets wat veel fabrikanten hebben veranderd is de collectie uitbreiden met grote en brede pvc planken. Het is namelijk erg leuk om te kunnen spelen met de grote en breedte van de planken in je vloer, zo kun je een uniek patroon creëren of ziet het er weer net iets anders uit dan voorheen. 

 

Grote en brede planken laten de ruimte namelijk ook een stuk groter ogen. Zo kan een kleinere woonkamer ineens een stuk groter en ruimer aanvoelen met enkel de hulp van de juiste vloer. Zorg er wel voor dat deze balans goed blijft. Een te kleine ruimte vullen met te grote planken kan juist weer het tegenovergestelde effect met zich mee brengen. Het kijken en beslissen voor de juiste maat kan natuurlijk altijd in een showroom.

 

Met grote planken is het plaatsen ook een stuk eenvoudiger en sneller, dit kan natuurlijk wat fijner aanvoelen in de portemonnee. 

 

Het spelen met patronen

Een trend die vroeger al vaak te zien was in houten vloeren is nu terug in een nieuw jasje. Visgraat vloeren zijn bijna onmogelijk om weg te denken. Je ziet ze overal wel verschijnen, tijdschriften en bladen tot alle social media kanalen. Deze razendsnel gaande trend is uitgegroeid tot een echte klassieker. Gelukkig is visgraat nu ook verkrijgbaar met PVC. Visgraat pvc is erg populair, de kwaliteiten van een pvc vloer in combinatie met het klassieke design. Hoewel visgraat PVC iets is wat al een stuk langer bekend is, wordt dit toch een groter groeiende rage.  Ook de grote pvc planken worden nu veel gelegd in het visgraat patroon. 

 

Verschillende tinten

Hardhout is iets wat nooit gaat verdwijnen. Een groot nadeel aan echt houten vloeren is het onderhoud. Zo is er een nieuwe uitkomst, de houtlook met behulp van pvc vloeren. De pvc planken zijn met het blote oog haast niet te onderscheiden van de hardhout variant. Dit is niet alleen erg fijn voor het onderhoud maar ook in de portemonnee.