Een MacBook reparatie doe je zo!

Een MacBook reparatie doe je zo!

20 oktober 2021 0 Door Ivo

Het kan natuurlijk voorkomen dat er problemen optreden na een lange tijd bij het gebruik van een laptop. Daarnaast is het laten vallen van een laptop ook vaak de reden om het te laten repareren. Neem bijvoorbeeld een MacBook reparatie. Wanneer je graag een MacBook reparatie wilt, dan kan dit geregeld worden door een afspraak te maken bij de Apple store. Daarnaast is dit ook nog mogelijk bij een erkende Apple serviceprovider. Wanneer je geen tijd hebt om naar een winkel toe te gaan, dan kan je de MacBook ook opsturen naar Apple zelf. Genoeg mogelijkheden dus!

De kosten en duur van zo’n reparatie

Wanneer je een MacBook reparatie wilt bij Apple, dan duurt dit gemiddeld 1 tot 3 weken. De kosten van deze reparatie zijn niet van tevoren in te schatten, omdat deze afhankelijk zijn van het probleem. Het is natuurlijk logisch dat een MacBook reparatie niet dezelfde kosten kan hebben wanneer iemand een gebroken scherm heeft in vergelijking met een paar krasjes waardoor het goed is om hier rekening mee te houden.

Welke MacBooks zijn er eigenlijk?

Een MacBook van Apple is een laptop met veel verschillende uitvoeringen. De variaties in de verschillende MacBooks zijn niet alleen te zien aan de kleur, grootte of gewicht. Ook het geheugen en de hoeveelheid opslag van het apparaat verschilt. Binnen de MacBooks zijn twee verschillende lijnen. Je kunt kiezen voor de MacBook Air of de MacBook pro. Hiervan zijn natuurlijk in de loop van tijd verschillende versies en kleuren uitgebracht. De nieuwste versies hebben steeds meer mogelijkheden. Zo kun je tegenwoordig zelfs met je vingerafdruk bij de laptop inloggen en zijn er verschillende hoeveelheden wat betreft opslag beschikbaar. 

Garantie op je MacBook

Vanuit Apple is standaard één jaar garantie op je laptop. Vanzelfsprekend is de garantie niet op elk probleem geldig. Wanneer je MacBook problemen toont die niet door jou zelf gemaakt kunnen zijn, dan valt dit natuurlijk onder de garantie. Het is logisch dat je niet onder de garantie van Apple valt als je de laptop kapot hebt laten vallen of er water overheen hebt gegooid. De MacBook reparatie kan dus wellicht in jouw garantie vallen, maar in veel gevallen zijn de kosten voor jou zelf. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je niet onnodig kosten gaat maken. Je wilt immers zeker zijn dat je niet dubbel gaat betalen of onnodig gaat betalen voor een reparatie dat niet nodig is.