Een vrieskast in onmisbaar in de horeca

Een vrieskast in onmisbaar in de horeca

6 juni 2022 0 Door Ivo

Het mooie weer komt eraan! Tijd om je, als horecaondernemer, op te maken voor de drukste en leukste tijd van het jaar. Je hebt je horecagelegenheid helemaal aan kant, je toiletten werken goed en zijn schoon, je keuken is tip-tip in orde en jij bent er klaar voor. Maar wat nu als net nu je vrieskast het begeeft? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om tijdelijk even een vrieskist te huren of te lenen, maar écht lekker werkt dat niet. Je hebt gewoon een goede vrieskast nodig. Eentje waar je, heel overzichtelijk, alle ingrediënten in kwijt kunt en die je ook nog eens gemakkelijk schoon kunt maken.

Een vrieskast is niet zomaar een vriezer

De vriezer die je thuis gebruikt zal niet voldoen aan alle veiligheidseisen die gesteld worden in de horeca. Deze vriezer is niet gemakkelijk genoeg toegankelijk, niet overzichtelijk en ook nog eens niet gemakkelijk genoeg schoon te maken. En hygiëne is nu eenmaal van levensbelang in de horeca. Als je vrieskast het nu, vlak voor de start van het zomerseizoen, begeeft is het dus zaak snel een ander exemplaar aan te schaffen. Dit kun je, gelukkig, gewoon online doen. Je bestelt de vrieskast en deze wordt binnen drie dagen bij je bezorgd. Dat is een grote geruststelling.

Check al je apparatuur voor je open gaat voor de zomer

Zeker wanneer je een bedrijf hebt dat alleen tijdens de zomermaanden is geopend, is het van groot belang dat je geen storingen, kapotte apparatuur of vieze restanten in je apparatuur hebt. Trek er dus rustig een dag voor uit om álles goed na te lopen. Van de filters van de afzuiging in de keuken tot de parasols op het terras, alles moet in topvorm zijn voor je begint. Een haperende parasol, een vies filter, een maar half werkende kookplaat, het helpt allemaal niet mee om je bedrijf goed te kunnen runnen.

Heb je nog wat tijd?

Nodig dan vrienden en familie uit en draai een avond op proef. Je weet dan zeker dat je apparatuur doet wat 'ie moet doen en anders heb je nog tijd om een monteur in te schakelen of nieuwe apparatuur te bestellen. Het zou eeuwig zonde zijn als jij, na twee jaren gedoe, weer open kunt gaan en je de tent weer moet sluiten omdat er zaken niet in orde zijn. Door een avond proef te draaien kun je ook direct je nieuwe personeel inwerken. Zij hebben ook wat tijd nodig om hun draai te vinden.