Een weekendje weg in België

Een weekendje weg in België

30 september 2021 0 Door Ivo

Wil je er even tussenuit? Wanneer je wel zin hebt in een andere omgeving, maar niet de hoofdprijs wil betalen voor een vakantie naar een tropisch oord, is België een fantastisch land om je een aantal dagen te vermaken. De Ardennen is een uitgestreken gebied vol met prachtige natuur en vele routes. Lees verder om de perfecte uitvalsbasis te vinden om jouw weekendje weg mee in te plannen

Lekker wandelen in Les Epioux

Ben je een startende wandelaar? Les Epioux is dan de perfecte stad om een aantal dagen te vertoeven. In tegenstelling tot de grote bergen die in de Ardennen liggen, zijn de heuvels bij les Epioux wat geschikter voor beginnende wandelaars. Bezoek ook het Kasteel van Epioux wanneer je je in deze regio bevindt.

Rijke historie in Bastogne

Bastogne wordt ook wel Bastenaken genoemd. De wielrenners onder ons hebben vast wel eens gehoord van de bekende wielrennersroute van Luik- Bastenaken- Luik. Deze stad heeft ook een rijke historie, want de Slag om Bastenaken heeft hier in de Tweede Wereldoorlog plaatsgevonden. Je vind er dan ook monumenten en musea die je meer vertellen over deze slag. Aan het einde van een volle dag kom je tot rust onder het genot van een lekker speciaalbiertje.

Rochefort kazen met een wijntje

Je herkent deze naam misschien wel aan de bekende kazen. De Rochefort kazen komen namelijk uit deze regio. Bij een lekkere kaas hoort natuurlijk ook een goede wijn. Gelukkig heb je daar in België geen tekort aan. Je hebt namelijk voldoende keuze uit regionale Belgische of natuurlijk Franse wijnen. Rochefort heeft een gezellig centrum waar je op je gemak de omgeving kunt verkennen. Je zit ook vlakbij de natuur en de Grotten van Han. Zo geniet je van de voordelen van de stad met de pracht van de natuur om te hoek. Wat wil je nog meer?

Magisch Meer van Nisramont

Geef je ogen de kost tijdens een weekendtrip naar het Meer van Nisramont. Dit stuwmeer is gebouwd om de regio van drinkwater te voorzien. Het meer is maar liefst 47 hectare groot, wat een route van 14 kilometer rondom het meer is. Voor ervaren wandelaars is deze route een leuke uitdaging, aangezien er ook veel hoogteverschil is. Ga dus goed voorbereid de deur uit zodat je ten volste van de uitzichten kunt genieten. In de zomermaanden is het ook mogelijk het meer per boot te verkennen. Na afloop neem je plaats op één van de gezellige cafés aan het water om een biertje te nuttigen. Let wel op dat je na 2 biertjes niet meer mag rijden. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, doe je eerst een alcoholisme test voor je de auto weer instapt.