Geef deze heftrucks een tweede kans

Geef deze heftrucks een tweede kans

27 september 2021 0 Door Ivo

Het is een veel voorkomende misvatting dat heftrucks nooit meer kunnen worden gebruikt. Bij veel heftrucks is dit niet het geval. Er zijn veel heftrucks die nog in goede staat verkeren en geborgen kunnen worden. Het probleem is dat de meeste mensen niet weten hoe ze een heftruck moeten repareren. Deze blog geeft de lezer enkele tips voor het repareren van een heftruck.

Hoe een vorkheftruck repareren

Stap 1: Controleer de batterij Het eerste dat u wilt doen, is de batterij controleren. De meeste vorkheftrucks gebruiken een loodzuuraccu, wat betekent dat deze zwavelzuur gebruikt. Dit is gevaarlijk en kan ernstig letsel veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Als u niet weet hoe u met dit soort batterijen moet omgaan, moet u een professional bellen. Het eerste dat u wilt doen, is de lading van de batterij controleren. U wilt een oplader gebruiken die is gemaakt voor heftruckaccu's.

Wat te doen als de vorkheftruck slecht gelagerd is

1. Allereerst heb je een krik en een paar blokken hout nodig. 2. Als de vorkheftruck slecht is gemonteerd, til dan de voorkant op met een krik en leg wat blokken hout onder de wielen om te voorkomen dat hij weer naar beneden valt. 3. Laat daarna de vorken aan één kant zakken met een ratelsleutel en draai de bouten aan die kant los met een dopsleutel. 4. Hierna kunt u de vorken aan de andere kant laten zakken en stap 3 ook voor die kant opnieuw doen.

Geef je heftruck een tweede kans

Heftrucks zijn erg duur, daarom kan je beter een gebruikte heftruck kopen. Als u een heftruck heeft die nog in goede staat verkeert, zou het zonde van het geld zijn om deze zomaar weg te doen. Heftrucks kunnen worden gerepareerd voor een fractie van de kosten van het kopen van een nieuwe. Veel bedrijven hebben hun eigen onderhoudsploegen, maar sommige niet. Als uw bedrijf geen eigen onderhoudspersoneel heeft, moet u mogelijk iemand inhuren om uw heftruck te repareren. Dit kan erg duur worden en veel tijd in beslag nemen.

Hoe u het probleem met uw vorkheftruck kunt diagnosticeren

Om uw heftruckprobleem te diagnosticeren, moet u eerst informatie verzamelen. U moet naar de machine kijken en luisteren hoe deze draait. De motor moet soepel lopen, er mogen geen vreemde geluiden uit de machine komen en er mogen geen vloeistoffen lekken. Als een van deze dingen gebeurt, heeft u mogelijk een probleem met uw heftruck. Nadat u het probleem heeft gediagnosticeerd, moet u beslissen of u uw vorkheftruck wilt repareren of een nieuwe wilt kopen.

Het belang van het hebben een professionele repareert uw heftruck

Een professional kan u helpen met: · Diagnose van het probleem van de vorkheftruck · Repareren en vervangen van onderdelen die aan de vorkheftruck moeten worden vervangen · Verwijderen van roest of corrosie van de vorkheftruck · Oplossen van elektrische problemen die zich op de vorkheftruck kunnen voordoen. · Ervoor zorgen dat alle veiligheidsvoorzieningen op uw heftruck goed werken.