Het sauna seizoen is begonnen

Het sauna seizoen is begonnen

25 oktober 2021 0 Door Ivo

Voor veel mensen is met de ingang van het koude weer, het sauna seizoen ook weer begonnen. En daar zitten een hoop voordelen aan. Door het grote verschil in temperatuur gedurende de herfst, wordt de beleving in de sauna nog intenser. En als het even kan, verzinnen we gewoon een nieuw excuus om een dagje te badderen, en vooral te niksen. In deze blog vertel ik je meer over de voordelen. Lees je mee?

Rust en ontspanning

Een dagje in de sauna brengt voor veel mensen rust en ontspanning. Het is één van de weinige plekken waar je gewoon maar kan gaan zitten en geen impulsen krijgt van de buitenwereld. Je kan je telefoon en laptop immers niet meenemen. Een boek is nog net te doen als je even naar een rustruimte gaat en daar dan toevallig niet in slaap valt. Echt een dagje helemaal niks, ook geen afleiding dus.

Alles eruit zweten

Daarnaast heeft de sauna ook gezondheidsvoordelen. Zo is al dat zweten heus wel ergens goed voor, behalve de opwarming van je lichaam. Door veel te zweten, ontgiften we ons zelf ook een beetje als het ware. En door bepaalde sauna’s te betreden, wordt de huid ook goed gehydrateerd en krijg je te maken met rustgevende geuren en soms ook voedende oliën.

Een opkikker in de kou

Na de sauna moeten we de kou in. In de winter kan je soms gewoon naar buiten lopen en dan is dat genoeg. Maar het beste is een ijsbad . Als je niet afkoelt naar een saunabezoekje vergroot je de kans op een fixe hoofdpijn, dat komt door al die warmte. Daarnaast sluit de kou je poriën weer zodat vuil er niet zo makkelijk in terug kan komen en zou houd je eigenlijk alleen de voordelen over. Goed je moet even op je tanden bijten maar vaak is die kou ook wel even lekker, het schud je weer goed wakker.

Gewoon in je eigen tuin

En voor dit alles hoef je in principe niet eens de deur uit. Een ijsbad kan je namelijk ook gewoon in je eigen tuin plaatsen. Maak er deze herfstvakantie nog werk van en tover je rommelige tuinschuur om tot sauna. Bij de lounge set plaats je een mooie vuurkorf en voor ernaast ga je een Kindling Cracker kopen. Nu kan je heerlijk tot rust komen met een hapje en een drankje achteraf. Beter wordt het niet, je hebt het immers gewoon in je eigen tuin staan! Daarnaast zullen de prijzen voor badjassen verhuur dan vast ook een stuk minder zijn.