Hoe bouw je je eigen game pc?

Hoe bouw je je eigen game pc?

19 september 2021 0 Door Ivo

Speelt u veel spelletjes? Dan is het maken van een game pc is zeker iets dat je zou moeten doen. Als je de nieuwste games wilt spelen of gewoon met hoge snelheden op het internet wilt surfen, moet je een krachtige gaming-pc hebben. Grafische kaart is het belangrijkste onderdeel van een gaming pc. En als u nog nooit heeft gehoord over wat een grafische kaart doet binnen uw pc dan moet u deze blog lezen! In deze blog gaan we alles uitleggen met betrekking tot het maken van een game pc. Wilt u meer leren over welke onderdelen er allemaal in een krachtige game pc gaan zitten? Lees dan deze blog! 

Het moederbord 

Je moederbord is het belangrijkste onderdeel van het bouwen van een game pc. Dit is het onderdeel waar alle aparte apparatuur op aansluit. Kortom: je hebt een goed moederbord nodig. Een goed moederbord is echter niet goedkoop. Het beste is om een ​​quad-core Intel i7-processor of een ontgrendelde AMD-processor te kopen. We hebben het hier gelijk over een processor, want dit bepaald namelijk welk moederbord je kan kopen. Elke processor die sluit namelijk aan op een eigen moederbord ontwerp. Als je een AMD processor koopt dan moet je een moederbord kopen met een AM+ aansluiting, anders gaan de twee niet samen. De ontgrendelde processors hebben een grotere snelheid en capaciteit dan de gemiddelde dual core-processors.

Grafische kaart

Je grafische kaart is ook belangrijk voor je game-build. Nogmaals, het is een goed idee om een ​​kaart van goede kwaliteit aan te schaffen, maar dit is niet vereist voor het moederbord. Als u zich geen grafische kaart kunt veroorloven, kunt u in plaats daarvan een ontgrendeld moederbord gebruiken. Als je echter tegelijkertijd een moederbord en een grafische kaart van goede kwaliteit krijgt, zou het veel beter zijn om een ​​moederbord en een grafische kaart als een op elkaar afgestemde set te krijgen.

Warmte stress

Om uw computer te beschermen tegen schade door hitte, raadt u aan om een ​​koelventilator van hoge kwaliteit aan te schaffen. Het is belangrijk om te weten dat de grafische kaart zelf de warmte van de processor en andere componenten zal wegduwen. Dit betekent dat je een koeler van goede kwaliteit moet hebben om de kaart koel te houden. Nogmaals, deze kaarten zijn vaak prijzig, dus u kunt ervoor kiezen om er een online te kopen om wat geld te besparen. Er zijn meerdere sites waar u heen kan gaan om goedkoper kaarten aan te schaffen dan bijvoorbeeld mediamarkt. 

Geheugen

Een ander ding om te overwegen bij het bouwen van een game-pc is geheugen. Nogmaals, het wordt aanbevolen om een ​​goede solid-state harde schijf te gebruiken. Zoals u waarschijnlijk inmiddels weet, zijn er veel opties voor u beschikbaar op het gebied van de grootte van de harde schijf. Als je budget het toelaat, kun je voor een solid-state schijf gaan, maar als het maar een beetje meer geld is, kun je upgraden naar een gewone harde schijf en al je game-schijven daarin plaatsen.

Conclusie

Nu u uw computer helemaal hebt ingesteld en gebouwd, moet u op zoek naar benchmark software om u een idee te geven van wat uw nieuwe machine kan doen. Ik raad je aan om je computer alleen te overklokken als je weet wat je aan het doen bent. Er zijn tal van bronnen online om ze te downloaden. Zodra je de benchmark software hebt gedownload, start je je grafische kaart en bereid je je voor om je nieuw gebouwde game-pc te testen. Een game pc samenstellen is helemaal niet zo moeilijk!