Hoe kies je een bijpassende parasol voor in de tuin?

Hoe kies je een bijpassende parasol voor in de tuin?

25 september 2021 0 Door Ivo

Zodra het weer weer een beetje lekker begint te worden wordt de tuin vaak omgetoverd tot een verlenging van de woonkamer. Hier wordt namelijk erg veel tijd doorgebracht en dus is het logisch dat je een goed functionerende en gezellige tuin hebt. Tijdens de extra warme maanden is het ook erg prettig om een beschut plekje te hebben waar je altijd naar terug kan trekken en kunt relaxen. Dit is natuurlijk niet erg fijn als je in de volle zon ligt te koken van de hitte. Goede parasols zijn dus de ideale uitkomst als het gaat om dat fijne schaduw plekje creëren. Er zijn zat keuzes als het gaat om parasols en dus genoeg opties die bij jouw tuin passen.

 

De aandachtspunten

Voordat je een parasol aanschaft analyseer eerst je tuin. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden zoals: 

 

  • Hoe groot is de tuin en het terras? Deze vraag is voornamelijk belangrijk om de grootte van de parasol te bepalen.

  • Wat is mijn budget? Parasols komen in veel verschillende de maten en dus ook prijzen. Er is er altijd wel eentje te vinden die in het budget zal passen. 

  • Wil je de parasol kunnen verplaatsen? Als je de parasol graag op verschillende plekken neer wilt kunnen zetten is het handig om er eentje te hebben met een parasolvoet.

  • Waar gaat de zon op en waar gaat de zon onder? Dit is handig voor het bepalen van de schaduwpunten door de dag heen. Zo voorkom je alsnog in de hitte te zitten.

  • Moet de parasol kunnen openen en sluiten?

  • Moet de parasol boven een tafel? Dit geeft namelijk aardig wat complexiteit voor het zoeken van de juiste parasol die goed past boven een tafel. Het ligt ook erg aan het type tafel welke parasol de beste optie zal zijn. 

 

Dit zijn echter een aantal voorbeeld vragen. Er zijn namelijk nog veel meer vragen die een grote rol kunnen spelen bij het zoeken van een parasol. Schrijf dus eerst op wat je graag zou willen bereiken met de parasol. dit voorkomt een miskoop. 

 

Het doekmateriaal

Bij het aanschaffen van een parasol is het ook erg belangrijk om te kijken naar wat voor materiaal de parasol van gemaakt is. De eigenschappen van het materiaal kunnen je keuze namelijk ook beïnvloeden en veranderen. Een belangrijk puntje is natuurlijk of het doek daadwerkelijk bestand is tegen regen, een felle zon, UV-straling en niet te vergeten, de wind. Je wilt namelijk niet dat er al snel slijtage of verkleuring plaats gaat vinden.