Lunchen is belangrijker dan je denkt!

Lunchen is belangrijker dan je denkt!

17 november 2021 0 Door Ivo

Je ontbijt, je luncht en je eet ’s avonds. Het is te begrijpen dat het soms lastig is om voor alle drie de eetgelegenheden gezond en voedzaam eten te verzinnen. Want het kan wel is lastig zijn om er voldoende voedingsstoffen in te stoppen zoals eiwitten, verzadigde vetzuren en palmolie. Natuurlijk bestaan er allerlei bekende kookboeken, kookprogramma’s en websites waar je talloze recepten op kan vinden. Maar dat heb je op een gegeven moment ook wel weer uitgespeeld. Daarom zijn een paar originele ideeën altijd welkom. Zeker als je een druk leven hebt met misschien zelfs wel een gezin, dan zit je er niet op te wachten om nog uren in de keuken te staan om een lekkere lunch voor jezelf en de kinderen samen te stellen.

Lunch ideeën voor thuis

Je lunch voor een hele week of voor de volgende dag voorbereiden is de beste tip die je kan krijgen. Maak bijvoorbeeld de avond van tevoren een goed gevulde pastasalade met wat lekkere groentes, fruit en e.v.t. kip erin. Die kan je dan laten afkoelen in de koelkast gedurende de nacht en dan kunnen jij en je gezin het de volgende dag lekker opsmikkelen. Dit kan je met heel veel lunchgerechten doen. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken. Een pannenkoek vult goed en kan je ook hartig maken door middel van kaas en/of spek. Pannenkoeken zijn ongeveer 3 dagen te bewaren dus als je een hele stapel maakt kan je er nog 3 dagen van genieten. Een goed gevulde salade met palm olie doet het bij de meeste van ons ook altijd goed! palm oil facts zijn bij de meeste van ons nog niet zo bekend maar het is toch echt beter voor je dan je misschien denkt!

Lunch ideeën om mee te nemen/voor op je werk

Als je nou wel op kantoor werkt en af en toe geen tijd hebt om een uitgebreide lunch voor te bereiden zijn hier wat tips voor op werk. Er bestaan tegenwoordig hele handige yoghurtbekers waarin jij een voedende lunch mee kan nemen. Dit heeft twee handige vakjes, 1 vakje waar je de vloeibare yoghurt in kan doen. En daarboven op nog 1 vakje waarin je muesli of bijvoorbeeld fruit in kan doen. Superhandig dus als je een lekkere lunch mee wilt nemen naar je werk maar je niet wilt dat je muesli zacht wordt. Zulke bekers zijn ook ideaal om soep in mee te nemen. Ze zijn lekdicht en je kan ze makkelijk in de magnetron doen om je soep op te warmen. Bovenop kan je nog wat croutons doen om daarna lekker in je soep te doen. Zorg ook voor voldoende gezonde tussendoortjes op je werk zoals snackworteltjes of komkommer met tonijn.