Met de all risk motorverzekering kies je voor de meest uitgebreide dekking

Met de all risk motorverzekering kies je voor de meest uitgebreide dekking

30 september 2021 0 Door Ivo

Ook als je met de motor de openbare weg op gaat is het net als geldt voor de auto verplicht een verzekering afgesloten te hebben. Ook nu geldt dat je tenminste de WA verzekering moet hebben afgesloten. Heb je dat gedaan, dan kun je ongestoord de weg op en genieten van de vrijheid die het rijden op de motor zo kenmerkt. Wil je de meest uitgebreide dekking voor de motor, dan kies je voor de all risk motorverzekering.

Welke verzekering je kiest bepaal je helemaal zelf

Welke verzekering je kiest is iets persoonlijks. Bij de autoverzekering zie je vaak dat hoe ouder de auto is, hoe eerder gekozen wordt voor de goedkoopste verzekering in de vorm van een WA verzekering. Voor de tweewieler zal het niet anders zijn. De beschikbare verzekeringen zijn overigens gelijk als we kijken naar de motor en de auto. Met de WA verzekering is dus de goedkoopste verzekering genoemd en met de all risk motorverzekering heb je de duurste en de meest uitgebreide verzekering te pakken.

De all risk verzekering is de verzekering met de meest uitgebreide dekking

Een motorverzekering afsluiten in de vorm van de all risk motorverzekering is zo geregeld. Met de all risk verzekering is zowel de schade die is ontstaan aan de eigen motor als aan die van de tegenpartij gedekt. Ook geldt een verzekering voor diefstal, inbraak, de schade als gevolg van een poging tot inbraak en de schade als gevolg van joyriding. 

De WA verzekering is wettelijk verplicht

Kies je voor de goedkoopste motorverzekering, de wettelijk verplichte WA verzekering dus, dan is sprake van een beperkte dekking. Alleen de schade die jij veroorzaakt aan de motor van de tegenpartij is gedekt, niet dus de eigen schade. De WA Beperkt Casco is de tussenvorm. Ook nu is de schade aan de eigen motor niet gedekt, wel geldt een verzekering voor diefstal, inbraak net als de schade als gevolg van een poging tot inbraak en ook schade na joyriding. Je kunt deze verzekeringsvarianten nog een verder uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen. 

Ondanks identieke verzekering toch verschil in premie

De hoogte van de te betalen premie is overigens niet alleen afhankelijk van de verzekeringsvorm die je kiest. Daarbij spelen meer factoren een rol. Denk maar eens aan jouw leeftijd, de schadevrije jaren die je ondertussen opgebouwd hebt en ook het aantal kilometers dat je op jaarbasis met de motor aflegt. Zo kan het dus gebeuren dat jij dezelfde all risk verzekering voor de motor afslaat als jouw broer, maar jij of jouw broer toch behoorlijk meer premie per maand betaalt.