Opvulmateriaal en rekfolie: onmisbaar bij het versturen van een pakketje

Opvulmateriaal en rekfolie: onmisbaar bij het versturen van een pakketje

24 juni 2022 0 Door Ivo

Hoe vaak verzenden we tegenwoordig geen pakketje? Dat is verrassend vaak. Is het niet om iets dat je besteld hebt terug te sturen, dan is het wel gewoon om iemand eens te verrassen. Denk maar eens aan de feestdagen bijvoorbeeld. Als jij iets verstuurt, dan wil je natuurlijk dat het pakketje ongehavend de plek van bestemming bereikt. In dat verband kun je maar beter gebruik maken van goed verpakkingsmateriaal, het beste opvulmateriaal en eventueel van rekfolie

Met alleen het vinden van een geschikt doosje ben je er niet

Zo eenvoudig is het goed versturen van een pakketje vaak niet. Neem alleen al het feit dat je een besteld pakketje wenst te retourneren. Vaak trek je in al jouw enthousiasme het zakje waarin iets verstuurd is stuk en moet je dus zelf op zoek naar iets waarmee je een pakketje goed kunt verpakken. Dit kan een ander zakje zijn, veel mensen struinen echter bij de plaatselijke supermarkt naar goed verpakkingsmateriaal. Het vinden van een doosje is iets dat nog wel lukt, daarmee ben je er echter nog niet Integendeel.

Grote kans op beschadigingen onderweg

In zo goed als alle gevallen is het doosje wat te groot. Je vindt slechts zelden een doos die precies past. En het is voor het behoud van het pakketje gewoon erg belangrijk dat er niet teveel ruimte in de doos ontstaat. Is daar namelijk wel sprake van, dan kan het product in het doosje gaan schuiven. En precies dat kan onderweg schade aan het pakketje veroorzaken. Ga maar na; het pakketje gaat door nogal wat handen en moet vervoerd worden. Met niet het juiste verpakkingsmateriaal; is de kans erg groot op schuiven en dus op beschadigingen. 

Zorg dat het pakketje onderweg niet kan verschuiven

Opvulmateriaal en rekfolie zijn in feite onmisbaar als jij op de juiste wijze een pakketje wilt versturen. Je kunt een te grote doos opvullen met bijvoorbeeld luchtkussentjes. Gewoon papier werkt ook en rekfolie doet de rest. Pas als je de zekerheid hebt dat de inhoud van een te verzenden pakket niet kan schuiven of bewegen, pas dan heb je de zekerheid dat het pakketje in goede staat afgeleverd wordt. En dat is toch wat je wenst, want het komt niet erg goed over als jij iemand iets stuurt en blijkt dat het product onderweg ernstig beschadigd geraakt is.  En gaat het om een retourzending, dan is het maar de vraag of je dan wel het door jou betaalde geld nog terugkrijgt.