Stappenplan als je letselschade oploopt

Stappenplan als je letselschade oploopt

16 november 2021 0 Door Ivo

Er zijn veel verschillende manieren om letselschade op te lopen waarbij het niet jouw schuld is maar die van iemand anders. Als dit het geval is dan kom jij misschien wel in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Je krijgt hierbij geld van de verantwoordelijke voor het dekken van jouw letselschade. Om dit geld te krijgen moet je alleen wel een stappenplan volgen. Wij hebben dit stappenplan even overzichtelijk benoemd zodat jij je hier alvast op kunt voorbereiden. Doe zeker zoveel mogelijk onderzoek als je kan om echt voorbereidt dit proces in te gaan.

1. contact opnemen met schade letsel advocaat

Om een letselschadevergoeding te krijgen moet je eerst contact opnemen met een schade letsel advocaat. Samen met deze advocaat ga je de tegenpartij aansprakelijk stellen. Je moet dus als eerste stap een schade letsel advocaat vinden en hier contact mee opnemen. 

2. Kijk naar het ongeluk en de details

Als je een schade letsel advocaat hebt gaan jullie samen het ongeval bespreken. Hoe meer details je hebt en hoe meer bewijs je hebt hoe groter de kans is dat je een letselschadevergoeding krijgt. Probeer dus zoveel mogelijk details te herinneren en kom met bewijs als je dat hebt. 

3. Stel tegenpartij aansprakelijk

Als jij en de schade letsel advocaat alles hebben besproken is het tijd om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Er wordt dan een brief opgesteld waarin staat dat jij de tegenpartij aansprakelijk stelt. Als deze brief compleet is wordt hij gestuurd naar de tegenpartij, zodat deze op de hoogte zijn van jouw plan. Het is heel belangrijk dat deze brief perfect is en alles bevat. Zo moet je ook getuigenverklaring erbij leveren en al het andere bewijs dat je bezit.

4. Bereken de schade

Dan is het tijd om te berekenen hoeveel geld je kwijt bent geraakt aan het letsel. Je moet immers wel weten hoeveel letselschadevergoeding de tegenpartij jou verschuldigd is. Dit moet zorgvuldig worden gedaan en deze berekening vormt uiteindelijk de schadeclaim. Je hoeft deze berekening niet zelf te doen. Jouw schade letsel advocaat helpt hierbij en zorgt dat alles klopt en professioneel is verwerkt.

5. Krijg alle schade vergoed

Als alles goed en soepel verloopt, krijg jij vervolgens de schadevergoeding volledig terug. Het verschilt per zaak hoelang dit duurt en hoeveel geld dit is, maar als je genoeg bewijs hebt en een goede schade letsel advocaat dan moet het goed komen. Als jij zelf in een situatie zit waar je nog beginnen aan dit stappenplan onthoudt dan vooral dat je echt zoveel mogelijk bewijs moet verzamelen en moet meenemen naar de schade letsel advocaat.