WA verzekering motor, de goedkoopste motorverzekering die beschikbaar is

WA verzekering motor, de goedkoopste motorverzekering die beschikbaar is

30 september 2021 0 Door Ivo

Dat je wanneer je met de auto op pad gaat een verzekering moet hebben afgesloten, dat is bij echt iedereen wel bekend. Voor de motor is dat anders. Maar ook voor de tweewieler geldt dat het afsluiten van een verzekering wettelijk verplicht is. Verzaak je en ga je toch met de motor de weg op, dan riskeer je een hoge boete. Bovendien zijn de gevolgen vaak ingrijpend wanneer je onverzekerd bent en betrokken raakt bij een geval. Wil je de goedkoopste motorverzekering afsluiten, dan kies je voor de WA verzekering motor.

De WA verzekering geldt als de wettelijk verplichte verzekering

De motor verzekeren is zo gepiept en met de WA verzekering motor sluit je de wettelijk verplichte en meteen ook goedkoopste verzekering af. Je kunt dan heerlijk genieten van de vrijheid die je ervaart op de motor, zonder je zorgen te hoeven maken over de verzekering. De dekking van de WA verzekering motor is niet erg breed. Veroorzaak jij een ongeval, dan wordt alleen de schade aan de tegenpartij gedekt. De schade aan de eigen motor moet je dus zelf betalen. 

WA verzekering motor goedkoopst, all risk verzekering de duurste verzekering voor de motor

Natuurlijk kun je ook kiezen voor meer uitgebreide dekkingen. Zo is het een optie te kiezen voor motor verzekeren in de vorm van de WA Beperkt Casco verzekering. Nog steeds is dan de schade die ontstaat aan de eigen motor niet gedekt. Wel is er nu dekking voor diefstal van de motor en de schade als gevolg van een poging tot inbraak en joyriding. Ook tegen inbraak zelf is de motor dan verzekerd. De duurste en meteen ook meest uitgebreide verzekering is net als bij de auto de all risk verzekering. Er gelden dan dezelfde voorwaarden zoals die gelden voor de WA Beperkt Casco variant. Daarbij is nu de schade aan de eigen motor echter ook gedekt. Behalve deze drie varianten van de motorverzekering, is er nog de mogelijkheid om allerlei aanvullende verzekeringen af te sluiten, bijvoorbeeld voor een opzittende. 

Afhankelijk van de leeftijd en het aantal opgebouwde schadevrije jaren

De dekking bepaalt overigens slechts voor een deel de prijs voor de premie die je betaalt. Het bedrag is verder afhankelijk van zaken als bijvoorbeeld de leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat je opgebouwd hebt alsmede het aantal kilometers dat je op jaarbasis met de motor rijdt. En zo kunnen er ondanks het sluiten van dezelfde dekking toch verschillen in de hoogte van de premie ontstaan.