Waarom moet je afval scheiden?

Waarom moet je afval scheiden?

19 september 2021 0 Door Ivo

"Waarom zou je recycleren?" Dat is een terechte vraag. Waarom zouden we niet recycleren? De reden is dat recycleren onze afvallast vermindert en het milieu helpt. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten recyclen. Wilt u uw vrienden overtuigen om meer om het milieu te denken? Lees dan dit artikel, met deze argumenten laat u ze met de gelijk actief recyclen.

Milieu impact

Het vermindert uw impact op het milieu Herbruikbare materialen veroorzaken geen afval op stortplaatsen. U draagt niet bij aan de stortplaatsen en ze worden niet opgevuld met niet-gerecycleerde materialen. Recyclen betekent dat u recycleert, en met recyclen bedoelen we plastic, glas, papier, aluminium, tin, en nog veel meer. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop u kunt recyclen en uw impact op het milieu kunt verminderen. U hoeft ook niet heel veel meer moeite te doen om recyclen voor elkaar te krijgen. Slechts een extra afvalcontainer huren kan voor veel huishoudens al een oplossing zijn!

Geld besparen

Recyclen hoeft niet per se te betekenen dat u alles steeds in een bak ordent voor later hergebruik. Dingen tweedehands kopen werkt net zo goed! Het bespaart immers geld! U kunt gerecyclede producten gebruiken in uw keuken of in uw huis. Ze zijn goedkoper dan de artikelen die u nieuw zou kopen en er zijn ontzettend veel verschillende manieren waarop u ze kunt maken. De materialen die u in de keuken of in huis gebruikt, kunnen weer voor andere dingen worden gebruikt. Ze zijn goed voor de economie, want als meer mensen recyclen zal er minder troep op de stortplaatsen belanden en dat betekent dat u minder afval naar de stortplaats hoeft te brengen. 

Kleding en eten

Uw kleren en voedsel zijn herbruikbaar Is dit een nieuw idee voor u? Recycleren is niet alleen vriendelijk, het is ook goed voor de aarde omdat het het gebruik van meer vezels en doeken stimuleert. Als iedereen in dit land zijn kleren zou wassen en vezeldoeken van gerecycleerd materiaal zou gebruiken, zouden er lang niet zoveel stortplaatsen vol met niet-recycleerbare materialen zijn. Wist u dat als alle niet-recycleerbare elementen in het land van de top van 's werelds grootste en populairste stortplaatsen zouden worden gehaald, dit gelijk zou staan aan de hoeveelheid ruimte die in beslag wordt genomen door alle gouden munten die op Amerikaanse bodem zijn gevonden? Wist u dat het grootste deel van het afval en plastic dat op onze stortplaatsen terechtkomt, ook niet kan worden gerecycled?

Steun groene ondernemingen

Vaak is de enige reden waarom mensen recyclen dat ze groene bedrijven kunnen steunen door lokaal te kopen en biologische boeren te steunen. Wist u dat in sommige gebieden de vraag naar papier en plastic zelfs groter is dan de behoefte aan aluminium blikjes gedurende 25 jaar? Wist u dat de meeste papieren en plastic flessen in de V.S. gewoon op onze stoepranden en langs de weg gedumpt worden? Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar het is ook een probleem voor de mensen die werken om die plastic en papier producten te maken. Door recycling langs de kant van de weg kan de consument deze bedrijven helpen steunen, wat betekent dat u een groen leven kunt helpen ondersteunen.