Wat doet een letselschade advocaat?

Wat doet een letselschade advocaat?

15 januari 2022 0 Door Ivo

Heb je letsel en schade opgelopen door het toedoen van iemand anders dan heb je recht op een schadevergoeding. Je hebt dan rechtshulp nodig en een letselschade advocaat. Maar wat doet zo’n letselschade advocaat nu precies en wat gaat het je kosten. Je leest er hier alles over in dit artikel.

 

Letselschade verhalen bij de tegenpartij

Als jij letselschade oploopt door toedoen van iemand anders dan moet deze letselschade door de veroorzaker vergoed worden. Je kan dan ook de letselschade verhalen bij de tegenpartij. Dat betekent dat je de schade kunt claimen van alle onkosten die je maakt. Dan kan je denken aan de verwondingen die je bent opgelopen. Dat kan zowel lichamelijk als psychisch letsel zijn. Het claimen van de opgelopen schade is niet niets en er komt echt wel wat bij kijken. Wat doet een letselschade advocaat, zoals letselschade Zwolle, precies voor je als je letsel hebt opgelopen?

 

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat, zoals letselschade advocaat Rotterdam, zorgt voor verschillende onderdelen van de letselschadeprocedure. Waar moet je dan aan denken? Ten eerste wordt de tegenpartij aansprakelijk gesteld. Daarna moet er onderhandeld worden met de tegenpartij wat bijna altijd de verzekeraar is. Een letselschade advocaat verzamelt al het bewijsmateriaal van het ongeval. Er moet inzicht komen in alle schadeposten. Daarnaast moet duidelijk worden of je geestelijke schade hebt opgelopen. En tot slot is het misschien noodzakelijk om een rechtszaak op te starten. Dit zijn allemaal zaken die een letselschade advocaat voor jou zou kunnen regelen, zodat jezelf kunt richten op het herstel.

 

Welke kosten worden er in rekening gebracht bij letselschade?

Advocaten staan erom bekend dat ze veel kosten in rekening brengen. Dat is niet anders bij letselschade advocaten. Daarom kan tijdens een schadezaak de kosten dan ook erg oplopen. Ben jij degene die verantwoordelijk is voor deze kosten? Als slachtoffer van een ongeluk hoef jij je geen zorgen te maken over de kosten, de tegenpartij wel. Bij kosten kan je denken aan de reiskosten die naar het ziekenhuis worden gemaakt. Is er huishoudelijk hulp nodig dan moeten die kosten ook door de tegenpartij vergoed worden en als je als slachtoffer een tijd uit de roulatie bent en niet kunt werken moet het inkomensverlies worden vergoed. Alle extra kosten moeten door de tegenpartij worden vergoed. Kosten van rechtshulp vallen hier ook onder. Want als het ongeluk niet gebeurd zou zijn geweest dan had het slachtoffer nooit een letselschade advocaat hebben ingehuurd.