Wat te doen in Antalya

Wat te doen in Antalya

23 september 2021 0 Door Ivo

Antalya wordt steeds meer een populaire vakantiebestemming. Turkije stond jarenlang bovenaan de lijst van vakantielanden voor Nederlanders maar door de crisis konden we niet weg. Inmiddels is het allemaal weer een stuk veiliger voor reizigers en daarmee ook leuker. Tijd dus om er weer op uit te gaan en dit najaar een heerlijke vakantie door te brengen op deze prachtige plek. In deze blog vertel ik je hier meer over. Daarna boek jij zeker die vliegtickets Antalya. Lees je mee?

Ontspan in een luxe hotel

Je vakantie is een tijd waarin je wilt ontspannen en een tijd waarin je het gevoel wilt hebben dat je even in de watten gelegd wordt. Hoe zorg je daar het beste voor? Nou, met een geweldige plek om te verblijven natuurlijk. Dat kan in Antalya heel goed want er is een heel breed assortiment aan verblijfplaatsen beschikbaar. Zo kan je in een hostel overnachten maar ook in een super-deluxe villa. Bedenk maar eens waar jij behoefte aan hebt.

Een adrenalinekick op grote snelheden

En als je dan de eerste dagen een beetje bijgekomen bent en een beetje bijgeslapen hebt, dan wil je er wellicht wel weer op uit. Dat kan in Antalya ook want er is vlakbij een groot pretpark waar je alleen maar ook met het hele gezin naartoe kan, er is voor iedereen wat bij. Koop van tevoren kaartjes dan kan je in ieder geval de eerste rij voor de kassa overslaan.

Tour door de Turkse keuken

Antalya ligt in het mooie Turkije en dit land heeft een hele rijke cultuur. Ook de keuken is heel uitgesproken en specifiek en je mag eigenlijk niet naar huis gaan voor je hier het nodige van hebt geproefd. Je kan zelfs via internet een tour boeken waardoor je bij verschillende plekjes door de stad verschillende gerechtjes kan proeven. Zo maak je in een klap een heleboel smaken mee en het is ook nog eens een heel leuk uitje.

Bezoek de prachtige natuur

Maar Antalya heeft niet alleen maar een toeristische kant met pretparken, hotels en restaurants. Er is ook een hele rustige kant en die ligt buiten de stad. Er zijn namelijk enorm mooie natuurgebieden dichtbij. Zo kan je een tripje boeken naar de dichtbijgelegen watervallen en je kan een bezoekje brengen aan de adembenemend mooie warmwaterbronnen. Vergeet deze tripjes niet te doen met een tourguide want alleen met hem of haar krijg je meer te horen over deze prachtige plekken. Zo steek je meteen wat op van je vakantie in Turkije.